top of page

Forvaltning og tiltak

"Searun ønsker å være en pådriver for å kartlegge og  iverksette tiltak i  vassdragene våre. Fisken har store utfordringer i fjordene og sjøen og da skulle det bare mangle at fisken møter så gode forhold som vi kan få til når de kommer tilbake til sine elver. 

Searun har en konsulentrolle hvor vi kobler på vårt nettverk og er  pådriver av hele prosjektet. Alle prosjekter har en mediaplan for å inspirere og engasjere til lignende tiltak. Vår kompetanse sammen med våre partnere utgjør alt man trenger for å få gjennomført tiltak i din bekk eller elv. Ta kontakt!"

Ønsker du å bli Elvefadder, 

kantveggetasjonsgud eller bare støtte arbeidet vårt?

( ikke klart enda)

Pågående prosjekt

Fil_002.jpeg

Mjåtveit

Et unikt vassdrag 30min fra Bergen. Sammen med Mjåtveitelven Forening og NORCE LFI har vi i Searun kartlagt mulighetene for å øke anadromstrekning fra 300m - 3,1 km. LES MER! 

Skjermbilde 2021-03-23 kl. 12.52.41.png

Steinsdalen

Denne jordbruksedalen er kjent for sin enorme sjøørret, men som alle andre Jordbruksdaler så er mye av oppvekstområdene til laks og sjøørret kanalisert og begrenset. Searun ( da netelandproduction ) søkte sammen med Steinsdalen elveigarlag i 2020 om midler for å starte habitatforbedrende tiltak i Laugarelvi ( en sidebekk ) til steinsdalenelver. Prosjektet er i gang og er nå et spennede samarbeid med Searun, Steinsdalen elveigarlag, Hardanger villfisklag og NORCE LFI.
 

Obs: Blå linje er fra 1890 Rød linje er fra nåtid. Blå = 2000m Rød = 990m. 

bottom of page